Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Decembrie 2015
Vizualizari: 1119
Comentează add

Reconstrucţia porţiunii demolate de pe tronsonul Orăştie-Sibiu se va achita din garanţia depusă de compania de construcţii din Italia.

Refacerea tronsonului demolat din Orăştie-Sibiu, achitată din garanţie

radiojurnal

Foto: captură video.

Reconstrucţia porţiunii demolate de pe lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu se va achita din garanţia de 20 de milioane de euro depusă de către compania de construcţii din Italia, a anunţat ministrul transporturilor, Dan Costescu.

El a precizat că, în cazul în care lucrările vor depăşi valoarea garanţiei, diferenţa va fi recuperată prin acţionarea în instanţă a vinovaţilor.

"Asta durează foarte mult, dar, din păcate, nu avem altă procedură legală. Vom fi obligaţi să facem aşa. Acolo avem nişte mecanisme contractuale. Obţinem primii bani din garanţii. În funcţie de cât de mare va fi dovedită această porţiune, vom putea să ştim dacă intrăm sub suma garanţiei sau peste", a spus Dan Costescu.

Potrivit raportului Corpului de Control al ministrului transporturilor, fosta conducere a Companiei Naţionale de Drumuri a plătit către constructor 94% din valoarea contractului, aproximativ 600 de milioane de lei, deşi se impunea rezilierea acestui acord ca urmare a numeroaselor probleme de calitate. 


Etichete autostradătronsonului demolat din Orăştie-Sibiulucrări de construcţieministrul transporturilorDan Costescugaranţia depusă de compania italiană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live