Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

19 August 2016
Vizualizari: 424
Comentează add

De-a lungul timpului, goana după producţii mari şi câştiguri pe măsură în agricultură a avut un impact negativ major asupra faunei şi florei, a mediului înconjurător.

Refacerea şi protejarea biodiversităţii Refacerea şi protejarea biodiversităţii - Conține audio

george-nuta

De-a lungul timpului, goana după producţii mari şi câştiguri pe măsură în agricultură a avut un impact negativ major asupra faunei şi florei, a mediului înconjurător.

De aceea, Uniunea Europeană, în noua politică agrară, a promovat măsuri eficiente pentru refacerea şi protecţia biodiversităţii.

Domnul Călin Nuţu, director în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, ne oferă amănunte.

AUDIO: Europa verde. Euranet Plus.

Călin Nuţu: În cazul terenurilor exploatate de fermieri se concretizează în fonduri nerambursabile acordate pentru fermierii care respectă şi aplică normele de eco-condiţionalitate, mai exact care asigură o utilizare în bune condiţii agricole şi de mediu a terenurilor pe care le exploatează.

Reporter: Concret, în ce situaţii pot primi fonduri fermierii români?

Călin Nuţu: Aceste fonduri sunt alocate pentru susţinerea fermierilor care respectă normele de eco-condiţionalitate, pentru investiţii în tehnologii eficiente care să asigure protejarea mediului, precum şi pentru activităţi demonstrative, acţiuni de informare, de formare profesională şi de dobândire de competenţe pentru înţelegerea şi aplicarea corectă a obligaţiilor pe care trebuie să le respecte.

Reporter: Unde se regăsesc aceste prevederi?

Călin Nuţu: Toate aceste aspecte privind susţinerea şi protejarea mediului sunt transpuse în PNDR 2020 printr-o serie de domenii de intervenţie prin care cele trei miliarde de euro sunt puse la dispoziţie de Uniunea Europeană şi ajung la fermieri.


Etichete Refacerea şi protejarea biodiversităţiieuranet pluscomisia europeanauecalin nutuafir

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live