Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Octombrie 2017
Vizualizari: 714
Comentează add

Reducerea producţiei de petrol a OPEC a permis preţului la petrol să revină peste pragul de 50 de dolari per baril.

Reechilibrarea pieţei petrolului

florin-lepadatu

 

Secretarul general al Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol, Mohammad Barkindo, a cerut producătorilor de petrol de şist din Statele Unite să ajute la reducerea stocurilor globale de ţiţei, avertizând că ar putea fi necesare măsuri extraordinare anul viitor pentru a susţine reechilibrarea pieţei pe termen lung, transmite Reuters.
 
El a adăugat că OPEC va convoca din nou o întâlnire cu producătorii de petrol de şist din SUA pentru a ajunge la un acord referitor la reducerea producţiei de ţiţei.
 
La bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna decembrie a crescut cu 0,17 dolari, ajungând la închidere la 55,79 dolari.
 
Producătorii de ţiţei din afara Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol au decis recent să se alăture OPEC, prelungind până în martie 2018 perioada de reducere a producţiei de ţiţei.
 
În luna decembrie 2016, ţările membre OPEC şi alte 11 state producătoare din afara cartelului au acceptat să-şi reducă producţia combinată cu 1,8 milioane de barili pe zi până în martie 2018.
 
Reducerea producţiei de petrol a OPEC a permis preţului la petrol să revină peste pragul de 50 de dolari per baril.
 
Însă, creşterea preţului a dus şi la majorarea producţiei de petrol de şist a SUA, ţară care nu participă la discuţiile pentru reducerea ofertei de ţiţei, ceea ce încetineşte procesul de reechilibrare a pieţei.

Etichete Petrol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live