Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

28 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1382
Comentează add

Vinerea neagră (Black Friday) a debutat în Europa şi America de Nord cu înghesuială la marile magazine, incidente dar şi speranţa cumpărării produselor dorite la preţuri reduse.

Reduceri şi îmbulzeală în SUA şi Europa de Vinerea neagră Reduceri şi îmbulzeală în SUA şi Europa de Vinerea neagră - Conține video

alex-olaru

Magazin plin în Marea Britanie. Foto: captură youtube.com.

Milioane de oameni stau astăzi la cozi în SUA şi în ţări europene, cu gândul că îşi vor putea cumpăra diverse produse la preţ mult redus.

Vinerea neagră (Black Friday) este o sărbătoare americană, preluată între timp şi de vânătorii de chilipiruri din Europa.

În Marea Britanie, însă, au apărut şi primele incidente, iar poliţia a fost nevoită să intervină pentru a calma clienţii.

În SUA mai multe sondaje preluate de CNN arată că, anul acesta, de Vinerea neagră americanii intenţionează să cheltuiască mai mult cu cel puţin 4% comparativ cu ediţia trecută.

De altfel, mii de oameni s-au aşezat la cozi de la primele ore, cu gândul că vor prinde la reduceri un telefon mobil, laptop, tabletă sau aparate electrocasnice.

Potrivit datelor oficiale, numărul cumpărătorilor a crescut în SUA la aproape 250 de milioane, iar valoarea totală a cumpărăturilor ar putea depăşi, în premieră, 60 de miliarde de dolari.

În Europa, britanicii par să fi avut cea mai mare dorinţă de a avea o Vinere neagră apropiată de modelul american.

Aglomeraţie la intrarea unui magazin din SUA. Sursa: youtube.com.

În magazine a fost îmbulzeală, iar poliţia a fost solicitată de nenumărate ori să intervină pentru a restabili ordinea.

Într-un mesaj postat pe Twitter şi preluat de agenţiile internaţionale de presă, poliţia britanică a făcut apel la calm şi a anunţat chiar că au fost şi persoane rănite în lupta pentru chilipiruri.

În România, Black Friday a fost organizată acum o săptămână, însă continuă sub diverse forme şi astăzi.

Primii doi retalieri de pe piaţă estimează dublări ale vânzărilor comparativ cu ediţia de anul trecut şi încasări de peste 30, respectiv 20 de milioane de euro. 


Etichete Black FridayVinerea neagrăcumpărăturireducericlienţimagazineretaileriSUAEuropaMarea Britanieaglomeraţieîmbulzealăvânzări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live