Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Februarie 2015
Vizualizari: 1084
Comentează add

Reducerea TVA şi a accizelor prevăzute în noul cod fiscal, aflat, în prezent, în dezbatere publică, se va face încă din acest an, a precizat Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov.

Reducerea TVA, "din acest an"

radiojurnal

Ministrul finanțelor, Darius Vâlcov. Foto: gov.ro.

Reducerea TVA şi a accizelor prevăzute în noul cod fiscal, aflat, în prezent, în dezbatere publică, se va face încă din acest an - a precizat ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, la o televiziune de ştiri.

El a refuzat să avanseze o dată exactă la care vor începe să fie aplicate aceste facilităţi, pentru a nu influenţa consumul.

"Este normal să plecăm de la 1 ianuarie 2016. Asta nu înseamnă că acela va fi şi momentul aplicării acestor măsuri, la accize şi la TVA. M-aş feri să dau data, tocmai pentru că eu cred foarte mult că aceste reduceri, când se fac, trebuie anunţate de pe o zi pe alta, astfel încât să nu avem acest gol în consum", a afirmat Darius Vâlcov.

Ministrul finanţelor a întărit declaraţia făcută în urmă cu două zile de premierul Victor Ponta, privind intenţia Guvernului, de a-şi asuma răspunderea pe noul cod fiscal, în cazul în care Parlamentul nu-l va aproba în timp util.

Noul cod fiscal prevede reducerea TVA, de la 24, la 20%, iar pentru carne, fructe şi legume, la 9%, începând cu 1 ianuarie 2016.


Etichete reducerea TVAaccizenoul cod fiscalministrul FinanţelorDarius Vâlcovguvernparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live