Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

30 Iunie 2016
Vizualizari: 432
Comentează add

Agricultura este considerată ca fiind unul dintre sectoarele poluante ce generează producerea gazelor cu efect de seră, deci influenţează schimbările climatice.

Reducerea poluării provenite din agricultură Reducerea poluării provenite din agricultură - Conține audio

george-nuta

Agricultura este considerată ca fiind unul dintre sectoarele poluante ce generează producerea gazelor cu efect de seră, deci influenţează schimbările climatice.

Uniunea Europeană şi-a propus reorientări importante şi a alocat fonduri substanţiale pentru reducerea poluării. Domnul Ilie Van, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Păsări din România, ne spune care sunt noile cerinţe.

AUDIO: Europa verde.

Ilie Van: Politicile privind protecţia mediului ale Uniunii Europene prevăd ca până în 2030 să se reducă cu încă 30% emisiile din ferme, din agricultură, pentru că, în general, agricultura este considerată poluantă.

Reporter: Există posibilitatea ca şi la noi această hotărâre a Uniunii Europene să fie pusă în practică? Credeţi că se poate realiza?

Ilie Van: Eu sunt sigur de asta, dar cu investiţii. Cel puţin în momentul de faţă, fermierii au nevoie de investiţii pentru realizarea acestui obiectiv. Cu siguranţă, dacă investiţiile vor fi realizate, dacă va exista un sprijin pentru realizarea investiţiilor. Aici e nevoie de mari investiţii. De exemplu, în zona fermelor avicole, ca să depozitezi gunoiul de grajd şi apoi să-l împrăştii pe terenul agricol în funcţie de calendarul acceptat de Uniunea Europeană pentru împrăştierea gunoiului pe terenurile agricole, ai nevoie de platforme betonate care însumate la nivelul producţiei avicole din România înseamnă kilometri. Zeci, sute de kilometri pătraţi de platforme betonate, lucru care sigur va însemna un efort financiar foarte mare din partea fermierilor.

Reporter: Deci fondurile europene sunt absolut necesare.

Ilie Van: Sunt absolut necesare.


Etichete euranet pluseuropa verdeuniunea europeanacomisia europeanailie vanpoluarepasari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live