Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1110
Comentează add

Premierul Victor Ponta spune că ordonanţa prin care Guvernul a redus numărul membrilor din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost cerută de Comisia Europeană.

Reducerea membrilor din conducerea ASF, "cerută de CE"

radiojurnal

Foto: Arhivă

Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a redus numărul membrilor din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară şi au fost introduse condiţii de pregătire profesională a fost cerută de Comisia Europeană, spune premierul Victor Ponta.

Detalii vor fi făcute publice astăzi de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a mai spus premierul.

"Astăzi domnul Voinea o să vă pună la dispoziţie Memorandumul semnat cu Comisia Europeană, prin care ne-a fost cerut în mod imperativ ca Boardul ASF să aibă un număr redus de persoane şi ca toţi cei care fac parte din Boardul ASF să aibă o anumită pregătire profesională.

"Înţeleg bătăliile politice, dar când este vorba de acorduri internaţionale vreau să fim foatrte percişi şi poate în felul acesta lămurim lucrurile înainte să fie folosite politic", spune Victor Ponta.

Precizările au fost făcute după ce presa a scris ieri că Executivul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru a introduce un criteriu de incompatibilitate, care l-a îndepărtat pe un vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, în urma influenţei altui membru din conducere, şi anume Marian Mîrzac.

Acesta ar fi urmărit să protejeze interesele firmei de asigurări "Carpatica". Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, era indicat de presă drept posibil iniţiator al ordonanţei.

Dosarul "Carpatica" este şi în atenţia procurorilor DNA. Aseară, Marian Mîrzac şi omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează Grupul "Carpatica", au fost arestaţi preventiv. În dosar, soţia ministrului de finanţe, Laura Chiţoiu, este acuzată de abuz în serviciu.


Etichete ordonanţăguvernconducereautoritatesupraveghereASFLiviu VoineaMarian Mîrzac

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live