Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Iunie 2014
Vizualizari: 762
Comentează add

Puterea susţine că reducerea contribuţiei la asigurări sociale pentru angajatori va fi acceptată de FMI iar opoziţia afirmă că măsura este nesustenabilă la buget.

Reducerea fiscalităţii, discutată de autorităţi cu FMI

radiojurnal

Şeful misiunii FMI pentru România, Andrea Schaechter. Foto: captură youtube.com

Delegaţia FMI şi-a început astăzi misiunea de evaluare la Bucureşti cu o întâlnire, la parlament, cu membrii Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor.

Principala problemă pe care guvernul o va aborda cu reprezentanţii Fondului este reducerea contribuţiei la asigurări sociale pentru angajatori.

Reprezentantul puterii, deputatul PSD Viorel Ştefan, a apreciat că instituţiile financiare internaţionale vor fi de acord cu această măsură.

"Reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene au spus că şi-au însuşit deja faptul că această măsură este necesară în România. Singura problemă ce urmează a fi clarificată este aceea legată de sustenabilitatea implementării unei astfel de măsuri.

"Deci, în cursul misiunii se va insista foarte mult pe modul în care urmează să fie realizate veniturile bugetare şi garanţia că, prin reducerea fiscalităţii, nu se creează un gol de nesuportat", spune Viorel Ştefan.

Din opoziţie, democrat-liberala Andreea Paul susţine că măsurile propuse de guvern pentru reducerea fiscalităţii nu pot fi susţinute.

"Încasările foarte slabe din primele patru luni ale acestui an reclamă ori măsuri compensatorii prin taxe noi, ori tăieri suplimentare de cheltuieli bugetare.

"În concluzie, guvernul nu este pregătit pentru a susţine promisiunile pe care le-au făcut în zona diminuării CAS cu 5 puncte procentuale, creşterea pensiilor mici şi nici menţinerea TVA, pentru că TVA la pâine a fost redus temporar la 9%", spune Andreea Paul.


Etichete FMIevaluareacordViorel ŞtefanAndreea PaulCAS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live