Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

24 Iulie 2015
Vizualizari: 1313
Comentează add

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este de părere că pachetul de reduceril de taxe şi de impozite este, din punct de vedere economic şi financiar, inaplicabil.

Reducerea de taxe şi impozite prevăzută în Codul fiscal, "inaplicabilă"

iulian-olescu

Mugur Isărescu. Foto: Arhivă Agerpres.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a apreciat din nou că aplicarea reducerilor de taxe şi impozite prevăzute în proiectul noului Cod fiscal ar fi o eroare.

În plus, aceste măsuri nu vor putea să susţină creşterea economică - a mai spus guvernatorul Băncii Centrale.

"Codului fiscal nu-i văd nici un fel de probleme, dar pachetul, pachetul acela de măsuri privind o serie de reduceri de taxe şi de impozite este, din punct de vedere economic şi financiar, inaplicabil. Deci, eu nu văd cum s-ar putea aplica la grămadă, într-un singur moment, şase măsuri de o asemenea dimensiune.

"Cum putem să aplicăm asemenea măsuri de asemenea dimensiuni fără să negociem cu partenerii noştri? Nici nu cred că ar avea efecte benefice asupra creşterii. Avem deja creştere economică 4%", a comentat guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu a criticat şi absenţa unor calcule şi studii privind impactul acestor reduceri asupra deficitelor bugetar sau de cont curent.

Şeful BNR crede însă că este loc de negociere, cu ocazia sesiunii extraordinare a Parlamentului, convocată pentru reexaminarea Codului fiscal. 


Etichete BNRMugur IsarescuCod Fiscalreduceri de taxe şi impoziterelaxare fiscalăcreştere economică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live