Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Tănase

8 Septembrie 2014
Vizualizari: 948
Comentează add

Potrivit ministrului muncii, Rovana Plumb, zeci de mii de pensionari şi mame vor beneficia de aceste măsuri, efortul bugetar fiind de aproximativ 400 de milioane de lei.

Reducerea CAS şi amnistia fiscală, dezbătute de deputaţi

ioana-tanase

 Foto: Arhivă.

Plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte, la această oră, pentru a dezbate proiectele de lege privind reducerea CAS cu 5% la angajator şi amnistierea fiscală a pensionarilor, mamelor şi bugetarilor care au primit sume de bani necuvenite din cauza unor erori de calcul. 

Potrivit ministrului muncii, Rovana Plumb, zeci de mii de pensionari şi mame vor beneficia de aceste măsuri, efortul bugetar fiind de aproximativ 400 de milioane de lei. 
 
"Un dispozitiv se referă la scutirea de la plată a debitelor constituite în curs, care se plătesc, şi au plătit până acum în plus faţă de cele 12.500 de mămici, pe al doilea dispozitiv, restituirea a încă 8.000. De aceea am ajuns la 20.000. În ceea ce priveşte pensionarii, primul dispozitiv se referă la scutirea de la plata debitelor care sunt în curs, 30.000 de pensionari, iar cei care au apucat deja să plătească sunt 50.000 de pensionari", mai spune Rovana Plumb.  
 
Parlamentarii opoziţiei reproşează puterii că, în privinţa măsurilor de amnistiere fiscală, termenele de intrare în vigoare şi perioadele de reeşalonare sunt destul de îndepărtate şi că aceste legi au scop electoral. 
 
Votul final privind reducerea CAS şi amnistierea fiscală a pensionarilor, mamelor şi bugetarilor se va da, mâine, în Camera Deputaţilor, care este for decizional

Etichete Plenul Camerei DeputaţilordezbatereCASredusamnistierea fiscală a pensionarilormamelorbugetarilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live