Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Tănase

2 Iulie 2014
Vizualizari: 877
Comentează add

Proiectul guvernului, de reducere a contribuţiei la asigurările sociale, cu 5 puncte procentuale la angajator, a fost adoptat de Camera Deputaţilor, cu unanimitate de voturi.

Reducerea CAS, în vigoare de la 1 octombrie

ioana-tanase

Foto: facebook.com/victor.ponta

Măsura reducerii CAS urmează să intre în vigoare la data de 1 octombrie. 

Prevederile proiectului adoptat astăzi vizează diminuarea cotelor plătite de angajatori în funcţie de condiţiile de muncă pentru contribuţia de asigurări sociale datoare bugetului asigurărilor sociale de stat.

Premierul Victor Ponta a afirmat, că măsura reducerii CAS va stimula mediul de afaceri şi va favoriza crearea de noi locuri de muncă.  

"Datele pe care le-am primit chiar astăzi de la Institutul Naţional de Statistică confirmă o creştere economică de aproape 4%. Am primit datele privind încasările pe primele 6 luni şi suntem în graficul stabilit cu instituţiile internaţionale, deci putem să luăm această măsură", a declarat premierul. 

Şi grupurile parlamentare din opoziţie au votat în favoarea acestui proiect, însă nu înainte de a critica anumite prevederi.

PNL ar fi dorit ca măsura să intre în vigoare de la 1 august şi nu 1 octombrie, aşa cum a fost votat de plen, iar PDL a afirmat că măsura ar fi putut fi adoptată încă de anul trecut, amânare ei până acum fiind făcută în scop electoral. 

"Chiar impactul bugetar l-aţi greşit, că tăiaţi cheltuieli de 270 milioane lei, diferenţa nu ştiu de unde o acoperiţi. Dacă veţi continua cu tăieri de investiţii, afectând locurile de muncă din sectorul privat şi veţi reintroduce noi impozite şi taxe, anulaţi toate efectele acestei măsuri" a mai declarat Gheorghe Ialomiţianu, deputat democra-liberal.

Camera Deputaţilor este for decizional.


Etichete CASguvernPremierul Victor PontaGheorghe IalomiţianuINSPNLPDLdeputaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live