Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

16 Septembrie 2020
Vizualizari: 449
Comentează add

Redresarea UE "se va baza pe pactul ecologic şi pe digitalizare"

carmen-gavrila

 Ursula von der Leyen. Foto: Comisia Europeană

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a anunţat astăzi că redresarea economică a Uniunii se va baza pe pactul ecologic şi pe digitalizare. Ea a apreciat că piaţa unică este esenţială pentru relansare şi a menţionat înlocuirea cărbunelui cu hidrogen, ca premiză pentru o viitoare economie neutră climatic.

Reporter: Președinta Comisiei Europene a declarat că 30 de procente din cele 750 de miliarde ale Fondului de redresare europeană vor fi adunate prin așa-numite obligațiuni ecologice. Ursula Von der Leyen a anunțat și o nouă țintă de 55% de reducere a emisiilor de gaze până în 2030 - un nivel contestat de unele state membre, dar șefa executivului european a argumentat că analiza de impact arată clar că economia și industria europeană pot respecta acest procent.
 
Ursula Von der Leyen: Îndeplinirea acestei noi ţinte ne va reduce dependența de importuri de energie, va crea milioane de noi locuri de muncă și va înjumătăți poluarea din aer. Până vara viitoare vom revizui toată legislația europeană de mediu și energie, pentru a respecta ținta de 55%.Vom întări comercializarea emisiilor, energiile regenerabile, vom îmbunătăți eficiența energetică, vom reforma taxarea energiei. Trebuie să modernizăm sistemele în economie, societate și industrie. Nivelul actual de consum de materiale nerafinate, energie, apă, mâncare și teren nu e sustenabil.
 
Reporter: Ursula Von der Leyen a mai spus că acum nu e vorba doar de redresare economică, ci de o schimbare completă de abordare și a dat ca exemplu stabilirea salariului minim în Uniune, măsuri de stabilitate pentru combaterea șomajului, flexibilizarea condițiilor de acordare de fonduri europene și a regulilor privind ajutoarele de stat.
 
(PH)

Etichete UEredresarepact ecologicdigitalizareUrsula Von der Leyen(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live