Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

18 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1286
Comentează add

Reprezentanţi ai Comisiei Europene discută azi, la Bruxelles, posibile soluţii de redresare a mineritului din Valea Jiului cu o delegaţie condusă de ministrul român al energiei.

Redresarea mineritului din Valea Jiului discutată la Bruxelles

ilie-pintea

Foto: Arhivă.

Reprezentanţi ai Comisiei Europene discută astăzi, la Bruxelles, posibile soluţii de redresare a mineritului din Valea Jiului cu o delegaţie condusă de ministrul român al energiei şi din care fac parte specialişti, reprezentanţi ai sindicatelor şi directori ai Complexului Energetic Hunedoara.

Ei speră să-i convingă pe oficialii europeni de necesitatea susţinerii acestei industrii.

Întâlnirea de astăzi este esenţială pentru viitorul mineritului din Valea Jiului pentru că toate investiţiile de care este absolută nevoie trebuie să fie aprobate de Comisia Europeană.

Prezent cu câteva zile în urmă la Petroşani, ministrul energiei, Răzvan Nicolescu, a explicat că va încerca să obţină aprobarea de a subvenţiona extracţia cărbunelui sau de a putea acorda garanţii de stat pentru a moderniza mineritul.

"Intenţionez să-mi folosesc toată credibilitatea pe care o am la Bruxelles pentru a-i convinge de importanţa pe care cărbunele o are pentru asigurarea securităţii energetice a României", a declarat Răzvan Nicolescu.

Pe lista discuţiilor de la Bruxelles se află şi alte probleme economice şi sociale deosebit de importante pentru Valea Jiului.

"Modificarea numărului de disponibilizaţi, drepturile pensionarilor care să poată fi prelungită, relocarea unor sume de bani pentru activităţile de închidere care nu au fost consumaţi în anii anteriori şi al patrulea, şi unul dintre cele mai importante şi fierbinţi, continuarea activităţii minei Petrila", a spus directorul Societăţii Naţionale pentru Închideri Mine, Aurel Anghel.

Discuţiile de astăzi nu vor tranşa problema lipsei de fonduri din minerit, care va mai necesita o serie de discuţii la Comisia Europeană. Până atunci, Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu probleme grave şi a acumulat datorii de peste 200 de milioane de lei. 


Etichete BruxellesValea JiuluiHunedoaraexploatarecărbunemineritenergieRăzvan NicolescuComisia EuropeanăPetroșanidisponibilizăriAurel Anghel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live