Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

29 Septembrie 2010
Vizualizari: 1417
Comentează add

Adjunctul Directorului executiv al FMI, John Lipsky, estimează că în a doua jumătate a anului creşterea economică globală va fi puţin mai slabă decât erau previziunile anterioare.

Redresare economică "sub previziuni"

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Adjunctul Directorului executiv al FMI, John Lipsky. Foto: Reuters.

Adjunctul Directorului executiv al FMI, John Lipsky, estimează că în a doua jumătate a anului creşterea economică globală va fi puţin mai slabă decât erau previziunile anterioare.

Acesta mai susţine faptul că redresarea economică mai moderată va continua şi la începutul anului 2011.

FMI estimase o creştere economică la o rată anuală de 3,75 la sută în a doua jumătate a anului, dar va publica noile cifre în raportul său de săptămâna viitoare.

La 23 septembrie economistul şef al organismului financiar internaţional, Olivier Blanchard, prezicea o "creştere economică pozitivă dar scăzută în ţările avansate" pentru ca ea să fie foarte ridicata în pieţele emergente.

Potrivit lui John Lipsky, în prima parte a anului creşterea a fost puţin mai puternică decât anticipase Fondul, cu o rată anuală de 4,5 procente.

Adjunctul Directorului executiv al FMI spune că, în vreme ce aşteptările sunt că încetinirea creşterii economice să fie temporară, riscurile pentru ţările avansate includ noi constrângeri pe pieţele datoriilor suverane şi slăbiciuni pe pieţele imobiliare.

"Procesul reparării sistemului financiar nu este încheiat, dar succesul  lui rămâne esenţial pentru a deschide calea creşterii economice puternice şi durabile, necesare pentru a reuşi producerea unui efect notabil în ce priveşte ratele înalte ale somajului care se înregistrează acum în multe ţări avansate", a declarat John Lipsky.


Etichete FMIJohn Lipskyredresareeconomieinflaţiepreviziune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live