Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Sorina Man

10 Iulie 2016
Vizualizari: 1214
Comentează add

O elegantă stațiune turistică și loc de referință al muzicii de jazz

Redescoperă lumea: Montreux Redescoperă lumea: Montreux - Conține audio

sorina-man

 

 Când în 1761 Jean Jacques Rousseau pomenea modestul sat Montru în romanul său epistolar „Julie ou la Nouvelle Heloise”, cine și-ar fi imaginat că locul se va transforma, doar 50 de ani mai târziu, într-o stațiune turistică de mare succes, cu hoteluri de lux și amenajări încântătoare purtând numele de Montreux...

 

Faimoasa localitate a fost sursă de inspirație sau chiar casă pentru scriitori și poeți precum Byron, Ana de Noailles, Hemingway, Scott Fitzgerald, Vladimir Nabokov ca și pentru alți artiști și personalități celebre.

 

Din 1967, atunci când a avut loc cea dintâi ediție a Festivalului de jazz, la inițiativa melomanului Claude Nobs, Montreux a devenit un loc de referință și atracție pentru iubitorii de muzică .

 

 

Cam 250000 de vizitatori vin anual în luna iulie pentru a asista la concerte excepționale de cele mai diverse stiluri, de la jazz la rock, reggae, pop sau fusion.

 

Charles Lloyd, Keith Jareth, Nina Simone, Aretha Franklin, Quincy Jones, Ray Charles sau Miles Davis dar și Freddie Mercury, David Bowie, Santana, Sting, Eric Clapton, Garry Moore, Deep Purple , Sade și mulți alții au făcut aici istorie. Înregistrate audio și video încă de la început, concertele de la Montreux sunt din 2013 parte a patrimoniului UNESCO.

 

Ediția aniversară de anul acesta se constituie într-un ansamblu de evenimente culturale excepționale pe care orașul Montreux le găzduiește cu eleganța caracteristică.

 

În mod tradițional, în această perioadă, o companie pune la dispoziția călătorilor – contra cost,desigur – un tren special de tip mocăniță, pe ruta Montreux-Gstaad, în care formații de jazz performează în timp ce turiștii admiră peisajul.

 

AUDIO


Etichete exclusiv radioreportajcălătoriifestivaljazzElvețiaMontreux

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live