Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Sorina Man

27 Iulie 2015
Vizualizari: 698
Comentează add

Festivalul din grădina de la Abbots Ripton: Secret Garden Party

Redescoperă lumea: Marea Britanie Redescoperă lumea: Marea Britanie - Conține audio

sorina-man

Abbots Ripton este o mică așezare din comitatul Cambridge al cărei farmec tipic englezesc nu ar fi fost probabil suficient pentru a o pune pe harta distracțiilor estivale dacă nu ar fi existat un proiect năstrușnic, cunoscut sub numele de Secret Garden Party.

Totul a început în 2004 sub forma unui festival independent de muzică, gândit și susținut de un membru al familiei nobiliare care are în proprietate o bună parte a acestui ținut.

De la 1000 de participanți în primul an s-a ajuns pâna la aproape 30.000 iar proiectul inițial s-a transformat într-o mega-petrecere care se întinde pe patru zile.

Imensa grădină pusă la dispoziție pentru această experiență se transformă într-un soi de tabără de vară cu spații de cazare (căsuțe, corturi, bungalow-uri), zone de relaxare, locuri de joacă pentru cei mici și spații dedicate pentru feluritele activități propuse.

În fiecare an este aleasă o temă de care se leagă întreaga organizare, decorurile și costumele la amnuite evenimente.

Tema de anul acesta propune redescoperirea copilăriei, a bucuriei, entuziasmului, spiritului liber și ludic caracteristic.

Spațiul de 100 de hectare rezervate acestei petreceri croite pe măsură este gândit ca o uriașă cutie cu jucării, din care fiecare alege ce i se potrivește mai bine.

De la întreceri sportive, competiții pentru toate gusturile, dans, muzică până la happeninguri cu tatru, poezie, instalații de artă, forum de discuții sau zone de meditație, relaxare și spa, nimic nu lipsește...Nici măcar radioul! O stație de radio pop-up, denumită Secret FM, se poate asculta din 23 până pe 26 iulie.

Cuvântul de ordine este Enjoy & Don't destroy, adică Bucură-te dar nu distruge, un îndemn la distracție maximă dar responsabilă!

(Rubrica Redescoperă lumea se difuzează în fiecare zi de vineri în cadrul emisiunii PRIETENII DE LA 10.)

 

AUDIO:

 


Etichete Exclusiv radioreportajAbbots Ripton,festivalMarea Britanie

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live