Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

6 Ianuarie 2021
Vizualizari: 261
Comentează add

Reprezentanți ai PSD și ai AUR susțin redeschiderea școlilor pe 11 ianuarie.

Redeschiderea școlilor în atenţia politicienilor

radio-romania-actualitati

   

Reprezentanți ai PSD și ai Alianței pentru Unirea Românilor susțin redeschiderea școlilor de luni, 11 ianuarie, când se încheie vacanța de iarnă.


Reporter: Sorin Croitorescu - "Deputatul PSD Alexandru Rafila califică drept inexplicabilă decizia de reluare a cursurilor în format clasic abia la 8 februarie, când începe semestrul al doilea.

El spune că amânarea deschiderii școlilor nu este sănătoasă nici pentru copii, nici pentru părinții lor și nici pentru economia națională.

Alexandru Rafila: "Cifrele publicate în ultimele săptămâni de Ministerul Sănătății arată o scădere a incidenței infecției, arată marea majoritate - cu trei excepții - a județelor din România în zona verde, iar acest lucru în mod evident nu are niciun fel de corelație cu această măsură de amânare a deschiderii școlilor."


Reporter: Opinia este împărtășită și de AUR, al cărei copreședinte George Simion cere deschiderea tuturor instituțiilor de învățământ de stat sau private începând cu 11 ianuarie, pentru că, spune domnia sa, școala online este o utopie.

Reprezentanții Alianței s-au întâlnit astăzi cu ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, căruia i-au cerut acțiuni pentru ca elevii să poată recupera materia, una dintre ele fiind organizarea de școli de vară, și au propus ca examenele naționale să fie susținute în toamnă.


Ministrul Sorin Cîmpeanu a apreciat că școlile de vară ar putea fi o soluție corectă pentru recuperarea pierderilor, dar au adăugat că în acest scop este nevoie de alocarea unor resurse financiare suplimentare.

În sfârșit, liderul UDMR, Kelemen Hunor, susține redeschiderea școlilor și a grădinițelor din 8 februarie, pentru că astfel preșcolarii și elevii vor învăța într-un mediu controlat."


Etichete şcoală(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live