Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

2 Martie 2015
Vizualizari: 2482
Comentează add

Organizaţia pentru restituirea proprietăţilor evreilor încearcă să urgenteze recuperarea bunurilor acestora luate în timpul Holocaustului şi în perioada comunistă.

Recuperarea averilor confiscate de la evrei "trebuie urgentată"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Deportarea evreilor. Foto: wikipedia.org.

Organizaţia pentru restituirea proprietăţilor evreilor încearcă să urgenteze recuperarea bunurilor acestora luate în timpul Holocaustului şi în perioada comunistă în ţările din estul Europei. 

Cehia, România, Serbia, Croaţia, Lituania, Polonia au de restituit proprietăţi ale comunităţilor evreieşti, proprietăţi private dar şi cele care au rămas fără moştenitori. 
 
Aproape 400.000 de evrei din România au fost omorâţi în timpul Holocaustului. 
 
La Bucureşti au avut loc consultări la cel mai înalt nivel cu o delegaţie din care a făcut parte şi emisarul american pentru restituiri numit de preşedintele Barack Obama. 
 
Colette Avital, secretar general al Organizaţiei pentru restituirea proprietăţilor evreilor, într-un interviu pentru Radio România.  
 
"Oamenii au depus cererile lor cu documente şi cu tot ce trebuie acum 12 ani. Dacă mai trebuie să aştepte încă doi ani până în 2017 şi apoi încă zece ani, pentru că legea asta vede lucrurile treptat, înseamnă că foarte mulţi oameni care astăzi sunt printre noi, aproape toţi nu vor putea profita. 
 
"Şi ăsta este exact argumentul pe care am încercat să-l explic primului-ministru care cred că de data asta a înţeles într-adevăr care este problema şi împreună cu noi acum căutăm soluţii şi în cadrul legii, dar se poate ca legea să fie amendată, adaptată", spune Colette Avital.

Etichete Organizaţia pentru restituirea proprietăţilor evreilorrecuperarea bunurilorHolocaustcomunismCehiaRomâniaSerbiaCroaţiaLituaniaPoloniaBarack ObamaColette Avital,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live