Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Mănuţă

14 Iunie 2016

Noi reguli,votate de Parlamentul European, vor simplifica procedura de recunoaștere a documentelor de stare civilă în alt stat european

Recunoasterea documentelor simplificata Recunoasterea documentelor simplificata  - Conține audio

daniela-manuta

 

Potrivit Parlamentului European, noile reguli vor elimina unele formalități administrative cum ar fi ”legalizarea” sau ”apostilarea” documentelor publice- cum ar fi acelea care dovedesc starea civilă sau naționalitatea. Deputații și Consiliul au agreat să extindă domeniul de reglementare pentru a include documente care să dovedească capacitatea de a se căsători sau de a intra într-un parteneriat înregistrat.

Documentele care certifică absența cazierului judiciar vor putea, de asemenea, fi acceptate în alt stat din Uniunea Europeana fără alte proceduri de legalizare. Mai mult, regulile vor acoperi și documentele pe care cetățenii care trăiesc în alt stat membru trebuie să le producă dacă doresc să voteze și/sau să candideze în alegeri europene sau municipale în statul membru unde își au rezidența. Regulamentul va fi curând publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și va intra în vigoare gradual, urmând a fi pe deplin aplicabil în 2019. 

AUDIO:


Etichete recunoastere documenteParlamentul European,masuri,cetateni

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live