Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

23 Decembrie 2015
Vizualizari: 1008
Comentează add

Forţele guvernamentale irakiene avansează spre centrul oraşului Ramadi, controlat de gruparea teroristă Statul Islamic, iar cucerirea acestuia pare o chestiune de zile.

Recucerirea oraşului Ramadi de către armata irakiană, "o chestiune de zile"

alex-olaru

Foto: captură video.

Forţele guvernamentale irakiene câştigă tot mai mult teren şi avansează spre centrul oraşului Ramadi, controlat de gruparea teroristă Statul Islamic.

Este o ofensivă susţinută, iar autorităţile de la Bagdad se aşteaptă ca recucerirea oraşului să fie o chestiune de zile.

Un purtător de cuvânt al Serviciului Antitero a precizat, citat de BBC, că trupele guvernamentale, susţinute de poliţişti, de triburile sunite şi din aer de coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite, se apropie de o clădire guvernamentală şi că ofensiva s-ar putea încheia cu succes în următoarele 72 de ore.

Alte surse citate de presa internaţională susţin că trupele eliberatoare sunt întâmpinate de atacatori sinucigaşi şi de lunetişti şi că, deşi au fost recucerite două cartiere, în alte două zone se poartă lupte intense.

Mai mult, surse de la Bagdad citate de CNN spun că jihadişti ar folosi civili pe post de scuturi umane.

Se estimează că la Ramadi ar acţiona câteva sute de militari ISS. Ramadi, oraş majoritar sunit, se află la mai puţin de 100 de km de capitala Bagdad şi a fost cucerit de jihadişti în luna mai.

Dacă va fi eliberat, Ramadi va deveni al doilea mare oraş recucerit din mâinile Statului Islamic în ultimele 18 luni, după Tikrit. 


Etichete IrakRamadiofensivă împotriva ISISforţele guvernamentale irakienejihadişti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live