Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Iulie 2022
Vizualizari: 193
Comentează add

Mihnea Costoiu spune că modul în care vor fi date titlurile de doctor va fi analizat de o comisie de etică, pe baza modelului european.

Rectorul UPB susţine păstrarea unor filtre de control pentru plagiat

radiojurnal

  Mihnea Costoiu. Foto: Arhivă Agerpres.

Rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti, Mihnea Costoiu, susţine păstrarea unor filtre de control pentru plagiat şi spune că modul în care vor fi date titlurile de doctor va fi analizat de o comisie de etică, pe baza modelului european.

Creşterea autonomiei universitare, inclusiv prin posibilitatea de a beneficia de fonduri europene, dar şi proiectul noii Legi a educaţiei au fost discutate astăzi, la Palatul Victoria, unde premierul s-a întâlnit cu reprezentanţii consorţiilor universitare.

Rectorul a declarat că proiectul lansat în dezbatere publică pe tema educaţiei a fost susţinut de majoritatea participanţilor la aceste discuţii.


Mihnea Costoiu: Acolo unde se constată plagiat, evident, cine este vinovat trebuie să plătească. Titlurile care au fost acordate de Ministerul Educaţiei trebuie să respecte procedura, iar pentru cele care vor fi acordate, dacă legea va trece de universităţi, vor fi comisii de etică la nivelul universităţilor şi dacă petentul sau cel care a făcut sesizarea nu este mulţumit de decizia unversităţii se poate duce mai departe la Ministerul Educaţiei, deci există filtre de control pentru plagiat, pe care le susţinem.


Proiectul Legii educaţiei prevede posibilitatea renunţării la titlul de 'doctor', prin act unilateral, fără penalizări şi obligaţia achitării unei despăgubiri. Documentul propune şi desfiinţarea instituţiei prin care sunt anulate tezele cu suspiciune de plagiat.


Etichete mihnea costoiudoctoratplagiatcomisie de etică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live