Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

15 Noiembrie 2017
Vizualizari: 634
Comentează add

Diminuări se vor face la Ministerul Culturii, la Mediu, la cel al Dezvoltării Regionale, Fondurilor Europene şi la Ministerul Finanţelor.

Rectificarea bugetară, pe ordinea de zi a şedinţei de guvern

andrei-serban

Foto: Arhivă

Ce-a de-a doua rectificare bugetară din acest an urmează să fie discutată în şedinţa de astăzi a Guvernului, potrivit Ministerului de Finanţe, care a anunţat că va fi o rectificare pozitivă, bazată pe creşterea economică peste aşteptări de anul acesta.

Însă înaintea şedinţei executivului, premierul Mihai Tudose participă şi la Consiliul Naţional al CNSLR Frăţia, confederaţia sindicală ce a ameninţat cu greva generală dacă salariile vor scădea în urma reformei fiscale.

Premierul Mihai Tudose trebuie să sosească la Consiliul Naţional al CNSLR Frăţia, pentru a le spune sindicaliştilor în principal că temerile lor sunt nefondate în legătură cu noile măsuri fiscale ce vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2018.

Ne aşteptăm ca premierul să reafirme că salariile nu or să scadă în urma trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat şi să le ceară sindicaliştilor să analizeze cu atenţie şi cu responsabilitate calendarul viitoarelor proteste.

La prânz, premierul Mihai Tudose va conduce şedinţa de guvern.

Este posibil ca pe ordinea de zi să se afle şi a doua rectificare bugetară din acest an.

Aceasta prevede bani în plus pentru bugetele locale, pentru plata salariilor din învăţămâtul preuniversitar şi pentru sistemul de protecţie a copilului şi Ministerul Muncii va primi fonduri suplimentare pentru plata persoanelor cu handicap şi pentru plata indemnizaţiilor pentru creşterea copilului; Ministerul de Interne, pentru pensiile poliţiştilor şi Ministerul Sănătăţii, pentru plata medicilor rezidenţi, vor primi bani în plus.

Diminuări se vor face la Ministerul Culturii, la Mediu, la cel al Dezvoltării Regionale, Fondurilor Europene şi la Ministerul Finanţelor.


Etichete Rectificarea bugetarăordinea de zi a şedinţei de guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live