Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

13 Septembrie 2017
Vizualizari: 606
Comentează add

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a detaliat cifrele rectificării bugetare despre care a reafirmat că este una pozitivă, conform standardelor

Rectificarea bugetară în şedinţa de guvern

andrei-serban

Guvernul a operat, astăzi, o rectificare bugetară pozitivă. Reporterul RRA Andrei Şerban relatează de la Palatul Victoria că ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a prezentat, în deschiderea şedinţei de guvern, datele referitoare la rectificare.

El a precizat că este o rectificare bugetară pozitivă datorită unei creşteri economice mai mari decât a fost evaluată iniţial. Ministerul Agriculturii, cel de Interne, Administraţia Prezidenţială, serviciile secrete şi cele două camere ale Parlamentului vor primi bani în plus. Şi bugetele administraţiilor publice s-au majorat.

Ionuţ Mişa: La bugetele locale au fost alocate 680,1 milioane pentru salariile profesorilor din învăţământul preuniversitar, însoţitori persoane cu handicap, programul "Cornul şi laptele" în şcoli. La Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au fost asigurate suplimentar suma de 1,8 miliarde lei pentru schemele de plăţi directe pe suprafaţă.

La Ministerul Afacerilor Interne s-au alocat suplimentar 1,2 miliarde lei pentru asigurarea drepturilor salariale şi de pensii ale poliţiştilor, pentru asigurarea mentenanţei la aeronavele din dotare. La Ministerul Sănătăţii s-a asigurat suplimentar suma de 431 milioane lei pentru plata personalului din unităţile sanitare."

Ministrul finanţelor a mai precizat că diminuări bugetare au fost operate în principal la Ministerul Dezvoltării Regionale, la Ministerul Transporturilor şi la cel al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.


Etichete Klaus IohannisJean-Claude JunckerComisia Europeanăspaţiul Schengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live