Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Lenţa

16 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1514
Comentează add

Guvernul hotărăşte care sunt ministerele care vor primi bani în plus pentru a putea funcţiona până la sfârşitul anului şi care ministere se văd cu fondurile tăiate.

Rectificarea bugetară, discutată la guvern

catalin-lenta

Premierul Emil Boc.

Guvernul hotărăşte în şedinţa din această seară care ministere vor primi bani în plus pentru a putea funcţiona până la sfârşitul anului şi care ministere se văd cu fondurile tăiate.

Din informaţiile de până la această oră, cele mai mari sume vor fi tăiate de la ministerul finanţelor publice şi ministerul muncii, iar cea mai mare suplimentare o va primi ministerul sănătăţii.

Este a doua rectificare bugetară din 2011, iar transferul fie în plus, fie în minus, în total de 1,2 miliarde de lei, are un efect final nul asupra bugetului din acest an. 

Rectificarea bugetară este aşteptată ţinând cont de cererile mai multor ministere de a le fi daţi mai mulţi bani pentru că nu mai au cu ce plăti serviciile contractate până la sfârşitul anului.

Ar putea fi tăiate fonduri la ministerele muncii, al agriculturii, al educaţiei, de la mediu, finanţele publice şi de la Academia Română.

Cea mai mare pierdere ar urma să fie la finanţe, de aproximativ 1,1 miliarde de lei, pe locul doi fiind ministerul muncii, cu un minus de 755 de milioane de lei, banii reprezentând economii realizate la capitolul plăţi pentru şomaj.

Se aşteaptă tăieri de fonduri şi la ministerele agriculturii - 145 de milioane, mediului - 80 de milioane lei şi educaţiei - 50 milioane lei.

De suferit vor avea şi secretariatul general al guvernului, dar şi Academia Română.

Cât priveşte suplimentarea banilor, de bucurat se vor bucura miniştrii de la sănătate, care ar primi în plus 1,23 miliarde de lei, de la transporturi, care va primi 727 de milioane pentru plata unor datorii, dar şi pentru majorarea capitalului social al CFR Infrastructură.

Vor mai primi bani ministerul dezvoltării regionale şi turismului, al cărei minister ar urma să primească un plus de 230 de milioane, tot pentru plata unor datorii mai vechi.

De o suplimentare a bugetelor vor avea parte şi ministerul apărării şi cel de interne.

De asemenea, ministerul economiei ar urma să primească 122 de milioane, iar cel al culturii 53 de milioane de lei.


Etichete rectificare bugetarăguvernministere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live