Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

21 Decembrie 2016
Vizualizari: 1160
Comentează add

O companie privată din sanatate a stabilit cea mai mare oferta publica initiala derulata de o companie privata pe piata de capital din Romania.

Record la Bursă: Cea mai mare ofertă initială a unei companii private Record la Bursă: Cea mai mare ofertă initială a unei companii private - Conține video

florentina-varga

 

Piaţa de capital românească a reuşit anul acesta câteva performanţe pentru a deveni o piaţă emergentă, a declarat Mihai Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară cu ocazia listării primei companii private din sănătate la Bursa de Valori Bucureşti.

MedLife a obţinut cea mai mare ofertă publică iniţială derulată de o companie privată pe piaţa de capital din România.

Listarea la bursă este un semnal pozitiv mai ales pentru antreprenori, întrucât piaţa este pregătită pentru susţinerea companiilor din România - a subliniat Mihai Ursache, vicepreşedinte ASF.

Mihai Ursache: ”În sfârşit clasa politică românească a înţeles că n-ai cum să faci ceva mai transparent în piaţă decât prin bursă. Ăsta este un semnal de însănătoşire a pieţii. Cred că 2017 va însemna puterea noastră de a dezintegra orice barieră care mai există în piaţa de capital şi mentală a unora, şi legislativă”.

Investitorii de pe piaţa de capital cumpără şi povestea din spatele afacerii, a precizat Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei private listate, MedLife, încurajând companiile mari să se listeze la bursă.

Mihai Marcu: ”Invit în mod special antreprenorii români care doresc să fie lideri pe domeniul lor să rămână lideri. Poarta este listarea la bursă. Mai devreme sau mai târziu fie un /.../ mare, fie un strategic mare care îi va înghiţi dacă nu fac acest pas”.

Tot astăzi, la cursul Băncii Naţionale leul s-a apreciat uşor faţă de dolarul american şi francul elveţian şi a rămas constant în raport cu moneda unică europeană faţă de şedinţa de ieri. Un euro a fost cotat la 4,51 de lei, dolarul american valorează 4,43 de lei, iar francul elveţian 4,22 lei.


Etichete bursaoferta publicaMihai Ursachevicepresedinte Autoritatea de Supraveghere Financiara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live