Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 154
Comentează add

Marea Britanie este ţara europeană care a vaccinat cele mai multe persoane împotriva COVID, utilizând trei produse diferite, care au fost administrate în sute de centre.

Record de vaccinări în Marea Britanie

aura-neag-londra

  Foto: Arhivă.

Marea Britanie este ţara europeană care a vaccinat cele mai multe persoane împotriva COVID, utilizând trei produse diferite, care au fost administrate în sute de centre.
 
Reporter: Marea Britanie a administrat până acum peste 2,8 milioane de doze din vaccinurile Pfizer, BioNTech și Oxford Astrazeneca, fiind astfel țara din Europa cea mai avansată în campania de vaccinare împotriva COVID. Peste 400.000 de britanici au primit deja și a doua doză a vaccinului.
 
Ministrul sănătății, Matt Hancock: Dacă aveți peste 70 de ani, dacă sunteți clinic extrem de vulnerabil sau dacă sunteți angajat al sistemului de sănătate, veți primi un vaccin anti-COVID până cel mai târziu în 15 februarie.
 
Reporter: Promite ministrul britanic al sănătății. El susține că ținta guvernului de a vaccina 13 milioane de persoane până la jumătatea lunii viitoare va fi atinsă. Marea Britanie are, în acest moment, sute de centre de vaccinare, în spitale, cabinete ale medicilor de familie și în cămine pentru vârstnici. Șapte centre de vaccinare în masă au fost deschise în această săptămână în locații precum centre sportive sau săli de conferință. Ministrul sănătății spune că infrastructura creată până acum permite vaccinarea accelerată și că de acum înainte, totul depinde de producătorii vaccinurilor. AstraZeneca, producător al vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford, ar avea, se pare, probleme cu aprovizionarea de recipiente de sticlă în care este ambalat vaccinul.
 
Realizator: Marea Britanie este şi ţara europeană în care s-a înregistrat cel mai mare număr de decese cauzate de COVID-19 - peste 83.000. Aproape 3,2 milioane de britanici au fost infectaţi până acum cu SARS-CoV-2, iar în ultima perioadă a avut loc o creştere semnificativă a numărului de cazuri, din cauza apariţiei unei noi tulpini, mai contagioase, a virusului.
 
(RS)
 

Etichete Marea Britanievaccinari(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live