Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

2 Iulie 2020
Vizualizari: 369
Comentează add

Record de infecţii cu coronavirus în Bulgaria

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto: Arhivă.

 În Bulgaria este un nou record de infectaţi şi ee înăspresc măsurile antiepidemice. Care este situaţia la frontiera cu Grecia? Petio Petcov despre toate aceste teme.


Reporter: 158 sunt noii infectaţi în decurs de o zi, ca rezultat a 3.500 de teste. Cele mai multe cazuri, 43, sunt la Sofia, urmată de Smolen cu 36. Sunt internaţi 435, din care 32 la secţiile de terapie intensivă.

Decesele au crescut cu şapte, atingând 230.


Situaţia a fost analizată la şedinţa de guvern. Primul-ministru Borisov a criticat într-un mod indirect OMS, care îşi schimbă poziţiile peste nopate.

El a avertizat, de pildă, că problemele abia încep, în condiţiile în care tot mai multe state renunţă la măsurile severe. Ministrul sănătăţii, Kiril Ananiev, a semnat patru ordine prilejuite de prelungirea până la data de 15 iulie a stării epidemice de alertă. A fost publicată lista ţărilor şi categoriilor de persoane care vor fi supuse la sosirea în Bulgaria unei carantine de 14 zile.


Bolnavii de COVID-19 vor fi externaţi în baza a două teste negative PCR în două zile consecutive sau, cel puţin, zece zile de tratatment, urmate de trei zile consecutive fără simptome ale bolii. Măştile rămân obligatorii în spaţii publice închise şi în mijloacele de transport în comun. La stadioane vor fi admise câte trei mii de spectatori într-un sector la o distanţă de 1,5 metri.


Guvernul a prelungit până la finele lui septembrie ajutorul de stat, în scopul păstrării locurilor de muncă în valoare de 60% din salarii şi asigurări.

Măsura va necesita echivalentul a 500 de milioane de euro de la buget. Vor fi menţinute 300.000 de locuri de muncă pentru transportul în comun şi turism.

În sectoarele cel mai grav afectate de criză statul va plăti 80% din slarii şi asigurări.
Începând de miercuri bulgarii vor putea intra în Grecia numai prin punctul Kulata – Promachonas, celelalte patru puncte de frontieră vor putea fi folosite numai în cazuri de urgenţă.

Comisia pentru protecţia consumatorilor i-a sfătuit pe turiştii care intenţionează să viziteze Grecia să aleagă rezervări cu posibilitate de anulare gratuită, pentru că situaţia în cele două ţări este schimbătoare.

(RS)


Etichete bulgariacoronavirusinfectii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live