Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alla Stâncaru Lunca

12 Februarie 2014
Vizualizari: 2102
Comentează add

Costurile de reconstrucţie a sânului la pacientele operate de cancer vor fi decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Reconstrucţia sânului, decontată de CNAS

alla-stancaru-lunca

Foto: Arhivă Reuters.

Costurile de reconstrucţie a sânului la pacientele operate de cancer vor fi decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Guvernul a aprobat, în acest sens, o ordonanţă de urgenţă, care este de marţi în vigoare.

Anual, apar în România aproximativ patru mii de noi cazuri de cancer mamar, după cum spune şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul de Urgenţă Bucureşti, profesor doctor Ioan Lascăr.

Ioan Lascăr a adus argumente în sprijinul ideii promovate de peste 10 ani de Asociaţia chirurgilor plastici, ca reconstrucţia mamară să fie suportată de stat.

"Dacă este să ne referim la numărul mare de cazuri anuale, sunt în jur de 4.000 de cazuri noi de cancer mamar, deci este vorba de tot atâtea persoane de sex feminin, de vârste din ce în ce mai tinere, din păcate, care suferă acest procedeu chirurgical mutilant şi care le afectează existenţa, începând de la confortul psihologic şi până la performanţele profesionale speciale şi la calitatea vieţii în mediu familial", a spus Ioan Lascăr.


Etichete cancer de sânCasa Naţională de Asigurări de Sănătatepacientereconstrucţia sânului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live