Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

3 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1280
Comentează add

Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că 11 procente dintre pacienţii care suferă intervenţii chirurgicale în ţările slab sau în curs de dezvoltare capătă o infecţie.

Recomandări privind folosirea antibioticelor în sălile de operaţii

rador

Foto: pixabay.com. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii  - OMS - a publicat noi directive pentru evitarea apariţiei infecţiilor în timpul şi după efectuarea intervenţiilor chirurgicale.

Organizaţia speră că astfel se vor salva vieţi omeneşti şi se va preveni răspândirea bacteriilor rezistente la antibiotice. BBC relatează că recomandările OMS includ spălarea pacienţilor înainte de efectuarea intervenţiilor chirugicale şi descrierea celor mai bune modalităţi de spălare a mâinilor echipelor medicale.

În plus, se arată că antibioticele folosite pentru prevenirea apariţiei infecţiilor ar trebui administrate doar înainte şi în timpul operaţiilor, dar în niciun caz după efectuarea unor proceduri chirurgicale.

OMS anunţă că 11 procente dintre pacienţii care suferă intervenţii chirurgicale în ţările slab sau în curs de dezvoltare capătă o infecţie.

Printre femeile africane care apelează la proceduri de cezariană, numărul celor care se aleg cu infecţii creşte la aproape 20 de procente.


Etichete operatiemedicispitalantibioticeinfecţiiintraspitaliceştiOMSbacteriirezistenţăoperaţiichirurgie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live