Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

25 Iulie 2022
Vizualizari: 301
Comentează add

Recomandări pentru populaţie în contextul temperaturilor caniculare

catalin-purcaru

 Foto: pixabay.com.

Ne aşteaptă o nouă săptămână caniculară. Până cel puțin joi, cea mai mare parte a țării se va afla sub atenționări cod galben și portocaliu. Mâine sunt prognozate din nou temperaturi maxime de până la 40 de grade, în special în regiunile vestice și sudice.

În contextul căldurii excesive, Ministerul Sănătății a publicat pe pagina sa de internet mai multe recomandări pentru populație.

Alături de evitarea expunerii prelungite la soare la orele prânzului, de purtarea unor haine adecvate și de protejarea cu pălării și ochelari de soare, autoritățile recomandă că aparatele de aer condiționat să fie reglate la o temperatură cu 5 grade sub cea de afară, iar ventilatoarele să nu fie folosite dacă se depășesc 32 de grade.

În cazul în care nu există aer condiționat în spațiul de locuit sau de muncă, este bine că măcar pentru două trei ore să stați în spații care sunt dotate cu o astfel de aparatură, ca de exemplu magazinele.

Lichidele, în principal la apă, dar și alte băuturi fără cofeină, alcool sau zahăr trebuie consumate fără a aștepta să apară senzația de sete. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă, iar mâncărurile grele, mesele copioase trebuie evitate, fiind recomandate în schimb fructele și legumele proaspete.

Toate sfaturile autorităților sunt publicate pe site ul www.ms.ro, la secțiunea Informații despre caniculă.


Etichete caniculărecomandări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live