Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 August 2019
Vizualizari: 797
Comentează add

Potrivit unui raportut al FMI publicat ieri, creşterea economiei româneşti ar urma să rămână la nivelul de 4% în 2019 şi să încetinească la 3% pe termen mediu.

Recomandări FMI adresate autorităţilor române

radiojurnal

Foto: Arhivă

Fondul Monetar Internaţional recomandă autorităţilor române să demareze un proces de consolidare fiscală durabilă, să reevalueze noua Lege a pensiilor şi să îmbunătăţească guvernanţa la companiile de stat.

Potrivit unui raportut al FMI publicat ieri, creşterea economiei româneşti ar urma să rămână la nivelul de 4% în 2019 şi să încetinească la 3% pe termen mediu. Într-un context de creştere a vulnerabilităţilor,

Fondul susţine că este necesar ca autorităţile române să profite de avansul economiei pentru a demara un proces durabil de consolidare fiscală.

Conform estimărilor, deficitul bugetar al României va ajunge la 3,7% din PIB în 2019, dacă nu se vor lua măsuri suplimentare.

În plus, experţii FMI susţin că noua Lege a pensiilor, adoptată în iunie 2019, are nevoie de o reevaluare, pentru că ar putea pune în pericol sustenabilitatea fiscală.


Etichete recomandarifmi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live