Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Decembrie 2018
Vizualizari: 546
Comentează add

Ninsorile şi viscolul au afectat şapte judeţe ale ţării, în evenimentele produse de vremea rea fiind implicate 12 autovehicule şi 24 persoane.

Recomandări ale Poliţiei rutiere

radiojurnal

Circulatie în Bucureşti, 23.03.2018. Foto: Petrut Hirtescu

Ninsorile şi viscolul au afectat şapte judeţe ale ţării, în evenimentele produse de vremea rea fiind implicate 12 autovehicule şi 24 persoane.

La această oră, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor din ţară.

Nu sunt semnalate drumuri blocate sau persoane aflate în dificultate. De la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, comisarul Ramona Tudor: 

Ramona Tudor: Vă informez că la această oră se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale din cele 19 judeţe aflate sub atenţionare cod galben şi cod portocaliu de ninsori, fără a fi semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza căderilor de zăpadă, a viscolului sau poleiului. Pe autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti şi pe A3 Bucureşti-Ploieşti este depus strat subţire de zăpadă, acţionându-se cu utilaje pentru curăţarea carosabilului, iar pe autostrăzile A2 Bucureşti-Constanţa şi A4 Ovidiu-Agigea carosabilul este curăţat, se circulă la negru. Pentru reducerea riscului de a fi suprinşi sau blocaţi în trafic, le recomandăm conducătorilor auto să se informeze înainte de a porni în călătorie despre situaţia drumului pe traseul pe care intenţionează să se deplaseze, să nu plece dacă nu au autovehicule echipate cu anvelope de iarnă. E important să aibă funcţionale sistemele de climatizare şi să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamurile laterale, să adopte o conduită preventivă la volan, adaptând viteza la condiţiile de trafic şi de drum şi să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în siguranţă şi să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru a reduce viteza, evitând astfel derapajul pe un carosabil alunecos sau acoperit cu zăpadă.


Etichete Recomandări ale Poliţiei rutiereninsoriviscol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live