Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

16 Mai 2019
Vizualizari: 688
Comentează add

Recomandări ale MAI

  Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI, Foto: mai.gov.ro

Reprezentanţii autorităţilor locale şi angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor monitorizează în continuare situaţia din teren, în urma fenomenelor meteo, pentru a interveni în caz de nevoie.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, are şi o serie de recomandări pentru populaţie:

Monica Dajbog: Să urmărească cu atenție anunțurile autorităților și să respecte indicațiile acestora, astfel încât să fie evitate situațiile de risc. Şi conducătorilor auto le recomandăm să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când intenționează să plece la drum. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malul a acestora. Persoanele din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale. În situația manifestări vântului puternic recomandăm populației să rămână în spații închise care asigură protecția și să evite deplasarea în zonei cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.

Monica Dajbog a mai precizat ca vor fi supravegheate şi cursurile râurilor unde există risc de inundatii, iar dacă se va impune vor fi evacuaţi preventiv locuitorii aflaţi în zonele cu risc.


Etichete meteovremeMAI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live