Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Aprilie 2017
Vizualizari: 867
Comentează add

Directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Zsuzsanna Jakab, le recomandă autorităţilor române să facă o prioritate din vaccinarea copiilor.

Recomandări ale directorului regional pentru Europa al OMS

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Zsuzsanna Jakab, le recomandă autorităţilor române să facă o prioritate din vaccinarea copiilor.

Responsabilul OMS a mers în această dimineaţă în cabinetul unui medic de familie din oraşul ilfovean Chitila, unde a subliniat importanţa imunizării pentru a evita epidemiile.

Zsuzsanna Jakab: Este o situaţie interesantă pe care o aveţi în România şi în momentul de faţă trebuie să creştem acoperirea vaccinării din România, aşa încât să ajungă la nivelul recomandat de OMS, de 95%. De asemenea îmi face plăcere să observ că este un angajament al primului-ministru şi al ministrului sănătăţii pentru a rezolva această problemă din România, din prezent. Să le explicăm beneficiile vaccinării şi să îi convingem că această vaccinare este cel mai bun dar pe care îl pot oferi copiilor lor la început de viaţă.

Daniela Ştefănescu a reclamat insuficienţa dozelor de vaccin din ultima perioadă şi a atras atenţia că, în aceste condiţii, imunizarea copiilor este lăsată la latitudinea medicilor de familie.

Daniela Ştefănescu: De la începutul anului 2017 şi până în prezent nu am mai primit vaccin de la Direcţia de Sănătate Publică decât cu picătura. Judeţul Ilfov a fost cred că printre primele judeţe care şi-a epuizat stocurile. În plină epidemie de rujeolă în luna februarie şi în luna martie nu am primit nicio doză, iar în luna aprilie am primit două doze. DSP a primit, prin redistribuire de la Bucureşti, 200 de doze pentru 154 de medici; o doză sau maxim două pe medic. Cum am împărţit? M-am întrebat şi eu şi i-am întrebat şi pe ei: cum aleg cei doi copii pe care să-i vaccinez. Am ales pe cei ai căror părinţi au fost foarte insistenţi vizavi de această cerinţă.


Etichete RecomandărivaccinareOMSZsuzsanna Jakab

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live