Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Corneliu Rusnac, Radio Chişinău

6 Decembrie 2020
Vizualizari: 172
Comentează add

Recomandări ale Ambasadei României la Chişinău

corneliu-rusnac-radio-chisinau

 Chișinău. Foto: Arhivă.

În Republica Moldova au fost deschise secții de vot la Chișinău, Bălți, Cahul și în alte orașe mai mici, iar votarea a început, ca peste tot în afara țării, de ieri. Mai multe informații are acum în direct colegul nostru de la Radio Chișinău, Corneliu Rusnac. Bună dimineața!

Reporter: Bună dimineața! Ambasada României în Republica Moldova le-a recomandat cetăţenilor români de aici să folosească ambele zile pentru a evita aglomerația la secţiile de votare.
 
De asemenea, au fost introduse măsuri de protecţie suplimentare în contextul pandemiei de COVID, cum ar fi purtatul obligatoriu al măştilor și dezinfecția frecventă a spațiilor unde se desfășoară procesul de votare.
 
Pe parcursul zilei de ieri, timpul de așteptare al celor care au venit să voteze nu a depășit, de regulă, 10 minute, spre deosebire de anii trecuți, când putea ajunge și la câteva ore.
 
În total, în Republica Moldova au fost deschise 30 de secţii de votare, dintre care opt la Chişinău.
 
Anul acesta nu există o secție de votare și la Ambasada României din Chişinău, cum a fost la toate alegerile de până acum.
 
În schimb alegătorii pot merge la Liceul Gheorghe Asachi din apropiere, unde funcționează două secții de votare. Ar mai trebui spus că la alegerile parlamentare de acum patru ani, din 2016, în Republica Moldova au votat peste 30.000 de cetăţeni români.
 
(PH)
 

Etichete alegeri parlamentare 2020Republica MoldovaChisinau

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live