Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Aprilie 2021
Vizualizari: 272
Comentează add

Recomandări ale FMI, potrivit raportului de monitorizare fiscală.

Recomandări ale FMI

florin-lepadatu

  Foto arhivă

Fondul Monetar Internațional cere statelor să mărească cheltuielile cu vaccinarea pentru a permite redeschiderea economiei.

În raportul de monitorizare fiscală, publicat miercuri, Fondul Monetar Internațional a cerut statelor membre să mențină sprijinul fiscal acordat economiilor lor, afacerilor și cetățenilor vulnerabili până când pandemia va fi în mod ferm sub control.


Reporter: Luminița Apostol - Fondul Monetar Internațional spune că pandemia de coronavirus va continua să ducă la creșterea datoriei publice globale în acest an, dar că cel mai rapid mod de a începe o normalizare a finanțelor guvernamentale este prin cheltuirea unor sume mai mari pentru a accelera vaccinările. În raportul de monitorizare fiscală se arată că dacă în urmă campaniei de vaccinare virusul va fi mai repede sub control ar putea fi colectate venituri fiscale globale suplimentare de peste 1.000 de miliarde de dolari până în 2025 în economiile avansate, iar PIB-ul mondial ar putea crește cu 9.000 de miliarde de dolari, pentru că afacerile s-ar redeschide mai rapid și s-ar face angajări. FMI a încurajat guvernele să mențină sprijinul fiscal pentru economiile lor și a estimat că acesta se situează la aproximativ 16.000 de miliarde de dolari de la începutul pandemiei și până la 17 martie, anul acesta. FMI a cerut un sprijin mai ţintit pentru gospodăriile vulnerabile, dar și pentru minorități, femei și angajații cu salarii scăzute care muncesc la negru în multe țări. De asemenea, Fondul Monetar Internațional a spus că este necesar un sprijin mai mare pentru micile afaceri. Statelor dezvoltate cu un nivel ridicat al datoriei, FMI le recomandă să înceapă să își reconstruiască rezervele fiscale pentru a fi pregătite în cazul unor șocuri viitoare, potrivit RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI.

 

Etichete FMI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live