Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Matei

24 Octombrie 2019
Vizualizari: 621
Comentează add

O nouă extindere a termenului până la care Marea Britanie ar trebui să părăsească Uniunea Europeană.

Recomandare UE privind extinderea termenului pentru #Brexit

cristian-matei

 Foto: Arhivă.

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European şi preşedintele legislativului comunitar David Sassoli au decis azi să-i recomande lui Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, să accepte solicitarea pentru o nouă extindere a termenului până la care Marea Britanie ar trebui să părăsească Uniunea Europeană.

După o nouă analiză a stadiului în care se găsește acordul Brexit și luând în considerare ultimele evoluții de la Londra, liderii grupurilor politice au ajuns la concluzia că este mai bine să le acordă britanicilor încă un răgaz, până la 31 ianuarie 2020, pentru aș putea pune lucrurile în ordine.

Președintele Sassoli a afirmat: "Extinderea perioadei va permite Regatului Unit să își clarifice poziția, iar Parlamentul European va putea să își exercite rolul așa cum trebuie".

Liderii celor șapte grupuri politice din legislativul comunitar au formulat totuși o observație; această perioadă se va putea încheia mai devreme în cazul în care procedura de ratificare se va finaliza atât în Regatul Unit, cât și în Parlamentul European.

Conferința președinților a subliniat faptul că o decizie a Consiliului European privind prelungirea perioadei până la 31 ianuarie 2020 ar trebui să țină cont de faptul că procedura în Parlamentul European va începe numai după ce Regatul Unit va ratifica acordul Brexit.


Etichete brexitsassolitusk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live