Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

3 Iunie 2016
Vizualizari: 2265
Comentează add

În Delta Dunării recoltarea stufului este din nou autorizată la cererea populaţiei din zonă.

Recoltarea stufului este din nou autorizată în Delta Dunării

irinel-calin-tulcea

Foto: Arhivă/Irinel Călin.

În Delta Dunării recoltarea stufului este din nou autorizată la cererea populaţiei din zonă.

Utilizarea este permisă doar pentru uz gospodăresc, atrag atenţia autorităţile.

Un ordin de ministru din 2008 care a reglementat procedura de autorizare a activităţilor economice de valorificare a resurselor din Deltă interzicea localnicilor să prctice una dintre cele mai vechi îndeletniciri, şi nume recoltatul şi bătutul stufului.

O completare a respectivului ordin de ministru permite din aceată lună accesul oamenilor Deltei la această resursă, însă nu în scopuri comerciale, ci doar pentru uz gospodăresc. 

Grigore Baboianu, guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării: "N-ar trebui să fie nici o restricţie în a utiliza în scop gospodăresc acest stuf. Noi am constatat la sesizarea localnicilor că nu există un instrument legal prin care să-i poţi da două tone de suf sau trei sau câte vrea el ca să-si repare casa, să-şi facă gard. Atunci am găsit posibilitatea ca să modificăm ordinul de ministru şi să introducem această posibilitte de a acorda dreptul de utilizare în scop gospodăresc a anumitor resurse naturale." 

În ceea ce priveşte interesul comercial pentru valorificarea stufului din Delta Dunării, acesta a scăzut dramatic în ultimul an ca urmare a unor cereri de reziliere a contractelor, iar activitatea s-a desfăşurat iarna trecută doar în două zone, la Sinoe şi Buhaz.

 


Etichete Recoltarea stufului este din nou autorizată în Delta Dunăriiuz gospodărescGrigore Baboianuguvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live