Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

17 Septembrie 2019
Vizualizari: 13685
Comentează add

Iubitorii muzicii clasice au parte și astăzi de concerte cu artiști de valoare la Festivalul Internaţional "George Enescu".

Recital al pianistului german Gerhard Oppitz în cadrul Festivalului Enescu

mihaela-helmis

Foto arhivă

Iubitorii muzicii clasice au parte și astăzi de concerte cu artiști de valoare la Festivalul Internaţional "George Enescu".

În această seară, la Ateneul Român, melomanii pot asista la recitalul pianistului german Gerhard Oppitz. Acesta vine din anul 2008 la festivalurile din ţara noastră, după cum a declarat pentru Radio România Actualităţi.

Gerhard Oppitz: Sunt sigur că tradiția muzicală românească este foarte importantă în contextul european. România nu este situată chiar în centrul Europei și de aceea unii oameni nu sunt conștienți de impactul și de nivelul înalt al muzicii românești. Am întâlnit artiști minunați din țara dumneavoastră. Unul dintre cei mai valoroși muzicieni și prieteni ai mei este Cristian Mandeal, un dirijor minunat. El a fost primul care m-a invitat să cânt la București, se întâmpla în 1991. Am interpretat împreună Concertul nr.2 de Brahms. De atunci, interesul meu pentru România și pentru viața muzicală de aici a devenit și mai intens decât înainte.

Tot în această seară, Opera clandestină Corul Regal va interpreta un concert de muzică clasică şi preclasică la Palatul Cotroceni, sub auspiciile Familiei Regale a României.

Şi tot astăzi, la Sala Palatului, Orchestra şi Corul Maggio Musicale Fiorentino oferă o nouă interpretare a Simfoniei a 3-a în Do Major de George Enescu.

Radio România este co-producător al evenimentului


Etichete recitalenescu 2019festival

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live