Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Iulie 2022
Vizualizari: 364
Comentează add

Premierul Nicolae Ciucă, a afirmat că România este şi va rămâne un susţinător ferm al unităţii transatlantice.

Recepţie de Ziua Independenţei organizată de Ambasada SUA la București

radiojurnal

   Foto: commons.wikimedia.org

"Statele Unite rămân cel mai apropiat aliat militar al României, la fel cum NATO rămâne principalul garant al păcii şi securităţii pentru toţi membrii săi", a afirmat în cursul serii, premierul Nicolae Ciucă. Prezent la recepţia de Ziua Independenţei, organizată de Ambasada Statelor Unite, şeful executivului a adăugat că salută decizia luată de preşedintele Joe Biden de a suplimenta prezenţa trupelor americane în România. Corespondenta RRA, Alina Stănuţă, are mai multe detalii.


Alina Stănuţă: "Astăzi, România este unul dintre cei mai puternici aliaţi ai Statelor Unite", a declarat însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, David Muniz, şi a menţionat că la recentul summit NATO de la Madrid România a oferit aliaţilor perspectiva unică şi nepreţuită a unui membru NATO de la graniţa cu naţiunea aflată sub atacul barbar al Rusiei.


David Muniz: Sunt foarte mulţumit şi de faptul că România lasă o amprentă atât de pozitivă asupra lumii. Da, cu siguranţă, în domeniul securităţii în care acum este exportatoare de stabilitate, însă şi în două moduri care vorbesc direct despre bunătatea şi decenţa care a caracterizat această ţară şi poporul său. Mă refer la disponibilitatea României de a acorda ajutor umanitar ţării vecine, aflate sub asediu, şi la succesul său lăudabil pe care l-a avut în combaterea traficului de persoane.

Alina Stănuţă: La rândul său, premierul Nicolae Ciucă, afirma la recepţia de Ziua Independenţei că România este şi va rămâne un susţinător ferm al unităţii transatlantice.


Nicolae Ciucă: Anul 2022 marchează 25 de ani de la lansarea parteneriatului strategic care a deschis calea pentru aprofundarea cooperării dintre România şi Statele Unite. Acest parteneriat a jucat un rol important pentru aderarea României la NATO în anul 2004.


Alina Stănuţă: Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă a menţionat că Guvernul României va continua să lucreze cu omologii din Statele Unite pentru ca aderarea la programul Visa Waiver să devină posibilă cât mai curând.


Etichete natosuaromanianicolae ciucă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live