Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Miercuri, 17 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

16 Noiembrie 2018
Vizualizari: 613
Comentează add

La începutul săptămânii viitoare se va putea face recepţia lucrării de la Monumentul Unirii din Alba Iulia, anunţă ministrul culturii.

Recepţia lucrării de la Monumentul Unirii din Alba Iulia

radu-dobritoiu

 La începutul săptămânii viitoare se va putea face recepţia lucrării de la Monumentul Unirii din Alba Iulia, a anunţat ministrul culturii, George Ivaşcu, după ce a vizitat, astăzi, şantierul. Mai multe detalii aflăm de la corespondenta RRA Andreea Bogdan.

Reporter: Construcţia Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia este aproape de final. Se lucrează la ultimele detalii, urmând ca luni monumentul să fie gata, a declarat în vizita efectuată la Alba Iulia ministrul culturii şi identităţii naţionale, George Ivaşcu.

George Ivaşcu: Am fost pe şantier şi, în discuţia cu autorul şi constructorii, vă asigur, cel puţin asta a fost discuţia, că luni monumentul se va fi încheiat. Adică monumemtul va avea tot ce îi trebuie pentru ca să ne bucurăm de el. Aşa cum am aşteptat timp de 25 de ani, destinul Alba Iulia înseamnă cei 100 de ani, înseamnă acea bucurie şi acea manifestare despre care toţi ştim că a avut loc în 1918 şi acea manifestare ne dă acum nouă prilejul să ne omagiem înaintaşii, cei care au făcut România modernă.

Reporter: Întrebat despre opiniile pro şi mai ales contra care au apărut în ultima vreme în spaţiul virtual în ceea ce priveşte forma monumentului de la Alba Iulia, ministrul culturii, George Ivaşcu, a făcut precizări.

George Ivaşcu: Eu cred că poate unul din obiectivele principale în ceea ce înseamnă Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale e ca marile oraşe să aibă monumente, busturi, statui care să reprezinte identitatea locală.

Reporter: Monumentul Unirii de la Alba Iulia va avea o înălţime de 22 de metri şi o greutate de 1.350 de tone. Va fi reprezentat de patru cruci unite în partea superioară, care vor reprezenta simbolic cele patru provincii româneşti care s-au unit într-o singură ţară la 1 decembrie 1918.
 


Etichete Monument Alba IuliaGeorge IvascuAndreea Bogdan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live