Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Luni, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

7 Octombrie 2017
Vizualizari: 489
Comentează add

Rebelii sirieni susținuți de Turcia au lansat o nouă operațiune în provincia Idleb (nord-vestul Siriei), controlată în mare parte de jihadiști din fosta ramura Al-Qaida în Siria.

Recep Tayyip Erdogan anunţă o nouă operaţiunecu sprijin turcesc în Siria

radu-dobritoiu

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că rebelii sirieni susținuți de Ankara au lansat o nouă operațiune în provincia Idleb (nord-vestul Siriei), controlată în mare parte de jihadiști din fosta ramura Al-Qaida în Siria.

Regiunea Idleb a fost desemnată în luna mai ca fiind una dintre "zonele de dezescaladare" din Siria, în baza unui acord între Rusia și Iran, susținători ai regimului, și Turcia, care îi sprijină pe rebeli. Orașul Idleb a trecut la sfârșitul lui iulie sub controlul jihadiștilor din fosta ramură Al-Qaida în Siria, după retragerea unui grup insurgent rival, informeză Reuters.

 "Luăm noi măsuri pentru a asigura securitatea în Idleb. Astăzi, o operațiune serioasă are loc în Idleb și va continua", a afirmat Erdogan în timpul unui discurs televizat.

În răspuns la întrebările adresate de jurnaliști, șeful guvernului turc a menționat că Armata Siriană Liberă este cea care desfășoară operațiunea și că armata turcă nu se află "încă" Idleb.

În timpul negocierilor de la Astana dintre Rusia, Iran și Turcia s-a decis înființarea a patru "zone de dezescaladare" în Siria, în regiunile Idleb (nord-vest), Homs (centru), în Ghouta Orientală, lângă Damasc, precum și în sudul țării.


Etichete Al-Qaida în Siriaoperaţiuni SiriaIntervenţie Turcia SiriaRecep Tayyip Erdogan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live