Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 12-a: F.C. Arges – Dinamo Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

8 Septembrie 2014
Vizualizari: 1382
Comentează add

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a mers astăzi în sud-estul ţării, la Mariupol, după ce în zonă ar fi avut loc schimburi de focuri între armată şi separatiştii pro-ruşi.

Rebelii pro-ruşi "au eliberat peste 1.000 de prizonieri"

alex-olaru

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. Foto: president.gov.ua.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a mers astăzi în sud-estul ţării, la Mariupol, după ce în zonă ar fi avut loc schimburi de focuri între armată şi separatiştii pro-ruşi.

Armistiţiul în vigoare este în continuare fragil. BBC relatează însă că o eventuală pace ar putea fi consolidată o dată cu eliberarea în această după-amiază a mai mult de 1.000 de prizonieri capturaţi de rebeli. 

Rebelii pro-ruşi ar fi eliberat în jur de 1.200 de prizonieri, a anunţat chiar preşedintele Poroşenko, la Mariupol, citat de BBC.

Gestul reprezintă o consolidare a armistiţiului intrat în vigoare vineri. Înţelegerea, care admite atât Kievul, cât şi separatişii, ar fi respectată în linii mari.

Schimburi de focuri

Astăzi, însă, în zonă s-au produs schimburi de focuri sporadice între cele două tabere, incidente care demonstrează cât de fragil este încă armistiţiul.

Petro Poroşenko susţine că ar fi vorba de o încercare de intimidare, după ce insurgenţii ar fi aflat că va ajunge în zonă.

Mesajul preşedintelui Poroşenko este însă tranşant. Mariupolul este al Ucrainei şi aşa va rămâne.

Oraşul cu peste 500.000 de locuitori a căpătat o importanţă strategică uriaşă după declanşarea conflictului intern, fiind, printre altele, principalul punct de export al oţelului.

Tot astăzi, ONU a anunţat că peste 3.000 de oameni au murit în ultimele luni în sud-estul Ucrainei.


Etichete RusiaKievMariupolPetro PorosenkoUcrainaarmistitiuprizonieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live