Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Dezbateri electorale Miercuri, 25 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

20 Iulie 2014
Vizualizari: 1064
Comentează add

Autorităţile de la Kiev îi acuză pe separatiştii din est că fac tot ce pot pentru a ascunde dovezile care atestă implicarea unei rachete ruseşti în doborârea avionului.

Rebelii "au compromis" dovezile de la locul prăbuşirii avionului

mira-gombos

 Bucăţi din avionul prăbuşit în Ucraina. Foto: captură youtube.com 

O anchetă internaţională care să stabilească vinovaţii pentru tragedia produsă joi, în estul Ucrainei, şi identificarea celor decedaţi sunt cele două obiective pe care părţile implicate le au conturate clar, la trei zile după ce avionul Boeing 777, ce zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit, cu 298 de oameni la bord.

După ce la scurt timp de la dezastru, un rebel pro-rus se lăuda pe un site de socializare că a doborât un avion militar ucrainean, postare retrasă ulterior, statele occidentale şi organismele internaţionale abilitate au început să arate cu degetul înspre Rusia, acuzând-o că le-a furnizat separatiştilor din estul Ucrainei rachete sol-aer de tipul celei care ar fi doborât avionul companiei aeriene din Malaysia.

Ţări ca Olanda, Australia sau Marea Britanie, ai căror cetăţeni şi-au pierdut viaţa în accident, spun că noi sancţiuni economice ar trebui impuse Moscovei, iar Statele Unite, prin vocea preşedintelui Barack Obama, afirmă că este momentul să se pună capăt conflictului din Ucraina.

Între timp, autorităţile de la Kiev îi acuză pe separatiştii din est că fac tot ce pot pentru a ascunde dovezile care atestă implicarea unei rachete ruseşti în doborârea avionului.

Acestea afirmă, potrivit Reuters, că rebelii au încărcat în camioane resturile aeronavei şi corpuri ale victimelor, compromiţând dovezile de la locul tragediei.

Ultimele informaţii arată că echipele de salvare ucrainene au recuperat până acum 196 de cadavre ale pasagerilor care se aflau la bordul aeronavei Boeing 777, care s-a prăbuşit joi, accident în urma căruia nu există niciun supravieţuitor.

Serviciile de urgenţă ucrainene susţin însă că recuperarea rămăşiţelor pământeşti ale victimelor se face cu dificultate din cauza insurgenţilor înarmaţi care se află în zonă. 


Etichete MH17avion prăbuşitcatastrofă aerianăavionul malaezianRusiaUcrainaseparatişti pro-ruşirachete ruseştianchetăKievautorităţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live