Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

18 Decembrie 2020
Vizualizari: 853
Comentează add

Realizarea ştiinţifică a anului

sorin-motatu

Foto: Arhivă/ Guvernul României

Dezvoltarea accelerată a unui vaccin împotriva noului coronavirus, în plină pandemie, este considerată cea mai importantă realizare științifică a anului de către prestigioasa revistă ,,Science,,. Experții avertizează însă că omenirea se va confrunta cu riscurile legate de îndoielile privind vaccinul, problemele de fabricație și deficiențe în rețelele de furnizare care ar putea împiedica ambițioasele planuri de vaccinare.
 
Reporter: Sorin Moțatu- Asociația Americană pentru Dezvoltarea Ştiințelor apreciază că 2020 a fost un an de viață în suspans, pe măsură ce coronavirusul se răspândea pe întreaga Planetă, forțând populația să se izoleze.
 
Pentru cercetătorii din biomedicină, din prima linie a luptei impotriva COVID-19, cursa dezvoltării unui vaccin s-a desfășurat în ritm alert. Acum, în mai puțin de un an de la apariția virusului SARS-CoV-2, cercetătorii și-au atins ţelul - adaugă Asociația Americană pentru Dezvoltarea Ştiințelor.
 
Vaccinul realizat de Companiile americană Pfizer și germană BioNTech, a primit aprobarea în Statele Unite, în Marea Britanie și Canada, țări care au început deja campania de imunizare. În Europa, vaccinul va fi autorizat peste câteva zile, urmând ca toate statele UE să înceapă vaccinarea în aceeași zi.
 
(PH)

Etichete Realizarea ştiinţifică a anuluiSciencevaccincovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live