Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 799
Comentează add

Reacţiile PNL şi PSD faţă de iniţiativa "Fără penali în funcţii publice".

Reacţiile PNL şi PSD faţă de iniţiativa "Fără penali în funcţii publice"

radu-dobritoiu

Liberalii sprijină iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice" şi spun că, într-un termen cât mai scurt, Parlamentul trebuie să adopte legea de revizuire a Constituţiei în vederea organizării referendumului.

Ioan Cupşa, deputat PNL la RRA: Noi sperăm să nu treacă peste voinţa suverană concetăţenilor noştri şi legea privitoare la revizuirea Constituţiei să fie adoptată cât mai repede în Parlament, astfel încât să avem parte de acel referendum cu caracter obligatoriu. Să sperăm că nu le va trece prin cap celor care acum deţin puterea în Parlament să tragă de timp atât de mult, încât să se ajungă la un fine de mandat al aleşilor locali şi această iniţiativă a concetăţenilor noştri să fie clasată.

Realizator RRA: În schimb, social-democraţii critică iniţiativa USR "Fără penali în funcţii publice". Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Eugen Nicolicea, susţine că cei care au semnat pentru iniţiativă au fost minţiţi, întrucât semnăturile au fost strânse pentru interzicerea în toate funcţiile publice a celor condamnaţi penal, în timp ce textul documentului se referă doar la funcţiile alese, respectiv de parlamentar şi de preşedinte al României.

Eugen Nicolicea la RRA: O astfel de minciună, prezentată în faţa unor semnatari, poate că persoanele respective îşi doreau într-adevăr să fie fără penali în toate funcţiile publice şi nu am înţeles de ce au făcut această deosebire cei de la USR, adică doar fără penali în funcţiile alese. Dacă acest lucru ar fi legiferat în acest sens, adică Constituţia ar limita această interdicţie doar la funcţiile alese, celelalte legi care fac nişte limitări pentru alte funcţii, care nu sunt alese, ar deveni neconstituţionale.
 


Etichete Ioan CupşaEugen Nicoliceafara penali

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live