Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Octombrie 2021
Vizualizari: 446
Comentează add

UDMR este deschisă la dialog. Social-democraţii spun că vor discuta cu noul premier desemnat, dacă vor fi invitaţi, AUR anunță că nu va susține un guvern condus de Nicolae Ciucă.

Reacțiile partidelor parlamentare la desemnarea lui Nicolae Ciucă

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 octombrie, ora 16:02:33) UDMR este deschisă la dialog. Social-democraţii spun că vor discuta cu noul premier desemnat, dacă vor fi invitaţi, în timp ce AUR a anunţat că nu va susţine un guvern condus de generalul Nicolae Ciucă. USR nu şi-a anunţat încă poziţia.

Amalia Bojescu a sintetizat primele declaraţii ale principalilor lideri politici după anunţul preşedintelui:

Reporter: Uniunea Democrată Maghiară din România este deschisă la dialog cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, întrucât susține că este nevoie rapid de un guvern cu drepturi depline. Președintele UDMR, Kelemen Hunor:
Kelemen Hunor: Înțelegem dorința de a căuta o soluție rapidă, o soluție, poate, nu pe termen foarte lung, că suntem deschiși la dialog. Dacă se formează o majoritate în parlament, atunci poate funcționa până la alegeri. În acest moment, avem nevoie de un guvern cu drepturi depline.
Reporter: Social-democrații se reunesc peste o oră pentru a stabli dacă și în ce condiții vor susține un guvern minoritar PNL-UDMR. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu exclude, însă, discuții cu premierul desemnat.
 
Marcel Ciolacu: Cred că o soluție pentru România pe termen mediu, nu pe termen scurt, este un guvern cu largă susținere parlamentară. Indecizia Partidului Național Liberal de a face altă desemnare, noi am înțeles foarte clar că se dorește o conturare, din nou, a unui guvern de dreapta.
 
Reporter: Alianța pentru Unirea Românilor nu va susține un guvern condus de Nicolae Ciucă, anunță copreședintele formațiunii, Claudiu Târziu, întrucât consideră că acesta nu va putea aduna o majoritate stabilă în parlament.
Claudiu Târziu: Domnia sa nu are cum să alcătuiască o majoritate parlamentară altfel decât mituind PSD-ul. Pentru noi, numirea domnului Nicolae Ciucă înseamnă o încercare de militarizare a României.
 
Reporter: Uniunea Salvați România nu a anunțat cum se va poziționa după anunțul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă, liderii USR fiind acum în ședință. Înainte de consultările de la Cotroceni, președintele formațiunii, Dacian Cioloș, spunea că USR nu agrează varianta unui guvern minoritar, dar susține formarea unui executiv cu puteri depline în jurul coaliției PNL - USR - UDMR.
 

Etichete Nicolae Ciucăpremier desemnatguvernsustinerepartide parlamentare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live