Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

24 Mai 2019
Vizualizari: 647
Comentează add

Autoritățile spaniole cred însă că după anunțul de vineri, 24 mai, pare aproape imposibil de oprit un Brexit fără acord.

Reacţiile la anunţul demisiei premierului britanic

mihaela-mihai

  Podul şi palatul Westminster din Londra.        Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940.

Reacţii la anunţul demisiei făcut de premierul britanic au apărut şi la Bruxelles, dar şi la Madrid şi Paris.

Comisia Europeană a anunțat prin vocea purtătoarei de cuvânt Mina Andreeva că demisia premierului britanic, Theresa May, nu schimbă cu nimic poziția celorlalte 27 de state membre ale Uniunii cu privire la acordul de retragere a Regatului Unit din spațiul comunitar.

Documentul nu va fi renegociat, însă declarația politică privind viitoarele relații dintre Uniune și Marea Britanie ar putea suferi modificări, a spus Mina Andreeva.

Ea a mai precizat că șeful executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, nu a primit deloc cu bucurie anunțul făcut vineri, 24 mai, la Londra. La rândul sau, negociatorul şef european în dosarul Brexit, Michel Barnier, a afirmat că are tot respectul pentru Theresa May şi a adăugat că este hotărât să acționeze în continuare pentru o plecare a Marii Britanii din Uniune în baza unui acord.

Autoritățile spaniole cred însă că după anunțul de astăzi pare aproape imposibil de oprit un Brexit fără acord, iar Franța vrea mai multe clarificări.

Prevăzută inițial pentru 29 martie, despărțirea dintre Londra și Bruxelles urmează să aibă loc acum cel mai târziu pe 31 octombrie.


Etichete Mina AndreevaTheresa MayJean-Claude JunckerMichel BarnierBREXIT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live