Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Ianuarie 2022
Vizualizari: 175
Comentează add

Reacțiile liderilor PSD și PNL, pe tema crizei facturilor.

Reacțiile liderilor PSD și PNL, pe tema crizei facturilor

florin-lepadatu

  Marcel Ciolacu (stînga),  Florin Cîțu (dreapta imaginii).         Foto: Arhivă/Agerpres.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Criza facturilor a determinat reacții din partea liderilor PSD și PNL, exprimate însă până acum doar în mass media sau pe rețelele de socializare.

Au fost lansate acuzații reciproce și cereri de demisie pentru conducerea Ministerului Energiei și Autorității Naționale pentru Reglementare în domeniu, dar și propuneri pentru temperarea situației.

Iulia Gherman: ”Social-democrații sunt nemulțumiți de legea inițiată de PNL cu privire la compensarea facturilor și plafonarea prețurilor la energie, iar voci din partid au cerut chiar demiterea ministrului Virgil Popescu. Liderul PSD Marcel Ciolacu declara săptămâna trecută că se impun soluții rapide, cum ar fi plafonarea TVA la energie și gaze naturale, dar și organizarea unei ședințe a CSAT.


Marcel Ciolacu: ”Este evident că suntem într-o plină criză. Cred că lumea așteaptă de la această coaliție, care are o majoritate confortabilă în Parlamentul României, așteaptă soluții, nu pe 1 aprilie, le așteaptă deîndată.”

De cealaltă parte, președintele PNL Florin Cîțu spune că discuțiile pe această temă trebuie să fie mai pragmatice, fără mesaje populiste și soluții care au impact mare asupra bugetului.


Florin Cîțu: ”Aș prioritiza. Nu putem să vorbim de măsuri care să discrimineze sau să promitem că vom plăti toate facturile tuturor, să promitem tot felul de eliminări de taxe. Echilibrele pe care le-am câștigat în ultimii ani în economie le vom pierde foarte ușor.”

Florin Cîțu consideră că ministrul energiei nu este vinovată de majorarea facturilor, în schimb acuză ANRE  controla deficient modul în care furnizorii au respectat regulile pieței de energie.”


Etichete ciolacu citu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live