Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

24 Februarie 2018
Vizualizari: 708
Comentează add

Opoziţia îi cere demisia ministrului justiţiei, pe care îl acuză că se situează de partea celor care au încălcat legea.

Reacţii vizând raportul referitor la activitatea DNA

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a reafirmat susţinerea pentru şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi, după declanşarea procedurii de revocare a acesteia de către ministrul justiţiei. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu intenţionează să intervină în această situaţie şi că lucrurile trebuie să-şi urmeze cursul. Opoziţia, în schimb, îi cere demisia ministrului justiţiei, pe care îl acuză că se situează de partea celor care au încălcat legea.

Chiar înainte de publicarea pe site-ul Ministerului Justiţiei a raportului referitor la activitatea DNA, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, la Bruxelles, că nu vede motive întemeiate pentru revocarea Laurei Codruţa Kövesi.

Klaus Iohannis: DNA face o treabă bună şi conducerea DNA face o treabă bună, iar ceea ce am auzit nu a fost de natură să-mi schimbe opinia. Dacă legea spune că preşedintele revocă, atunci este chestiune de oportunitate politică. Dacă revocă sau nu revocă şi doar preşedintele poate să hotărască acest lucru.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, ieri, că nu a discutat cu ministrul justiţiei despre documentul despre privind DNA şi nici nu are de gând să o facă. Şefa guvernului consideră că justiţia trebuie să fie liberă şi nimeni nu trebuie să intervină în activitatea magistraţilor.

Viorica Dăncilă: Totul trebuie să-şi urmeze cursul şi nu cred că trebuie eu să dau un verdict sau altcineva să dea un verdict. Nu contează dacă eu susţin sau nu susţin un punct de vedere. Contează ca ceea ce s-a scris acolo, ceea ce a scris ministrul justiţiei în acel raport, dacă este adevărat, înseamnă că toate lucrurile acestea sunt îngrijorătoare şi că trebuie luată o decizie.

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a acuzata coaliţia PSD-ALDE că ia cu asalt justiţia, democraţia şi statul de drept.

Raluca Turcan: Evident că demolarea statului român va merge mai departe sub conducerea domnilor Dragnea şi Tăriceanu. Când spun 'demolarea' statului român cred că nu vor avea nici cea mai mică reţinere să îl suspende pe preşedintele României dacă domnul preşedinte va lua o decizie pe care aceşţia nu şi-o doresc.

Uniunea Salvaţi România a anunţat că iniţiază o moţiune simplă împotriva ministrului justiţiei, Tudorel Toader, şi a invitat toate formaţiunile de opoziţie să i se alăture.


Etichete Reacţiiraportul referitor la activitatea DNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live